SPORTPAARDEN

Het succes van Stal Luiten was uiteraard niet mogelijk zonder de prachtige paarden. Hier volgt een overzicht van de (sport)paarden bij Stal Luiten.

Mijn toppaard is Fynona, een 12-jarige merrie in eigendom van Stal 104. Het is een volle zus van de goedgekeurde hengst All at Once (Ampère x Gribaldi) en sinds september 2017 staat ze bij mij op stal. We zijn samen alle klasses vanaf het Z2 doorlopen en zijn inmiddels gestart in de Grand Prix U25. Daarin zijn we in mei Nederlands kampioen geworden.

Zie hier de galerij van Fynona.

Marten rijdt ook Johnny (Johnson x World Magic). Hij is in eigendom van de familie Both en is 8 jaar oud. Met hem is Marten afgelopen indoorkampioenschappen kampioen geworden in de klasse Z2. Marten heeft hem al succesvol ZZ-licht gestart en is hem rustig aan het voorbereiden voor de overstap naar de subtop.

Zie hier de galerij van Johnny.

Bij de Young Riders kwam Marten dit jaar aan de start met Killer (George Clooney x Tolando). Deze 7-jarige ruin is in eigendom Sport Pro Horses en hij staat sinds eind 2021 bij mij op stal. Ze zijn begin dit jaar begonnen in het Z2 en inmiddels rijden ze mee op Young Riders niveau. Dit jaar zijn ze Nederlands kampioen geworden op dit niveau tijdens het NK Dressuur. Daarnaast zitten Marten en Killer in het traject voor het WK Jonge Dressuurpaarden 2022.

Zie hier de galerij van Killer.

Sinds 2022 rijdt Marten de KWPN goedgekeurde hengst Mowgli V.O.D. Hij is in eigendom van Jorg van Os en StuDutch. Op dit moment zijn ze nog bezig om een combinatie te vormen en daarna zal hij dit 5-jarige talent op wedstrijden zoals de KWPN Hengstencompetitie de ring in rijden.

Zie hier de galerij van Mowgli.

Naast fitte sportpaarden hebben we ook een gezelschapspony in de stal. De naam van deze compagnon is Peter. Hij is verreweg de luiste van de hele stal, maar is toch onmisbaar bij Stal Luiten.

Zie hier de galerij van Peter.